Desvío Nooteboom

De Spaanstalige documentaire Desvío Nooteboom (Omweg Nooteboom) biedt de kijker unieke details van het leven van Cees Nooteboom: zijn grachtenpand in Amsterdam en zijn huis op “zijn” eiland (Menorca). Bovendien zijn we getuigen van zijn deelname aan literatuurfestivals in Italië en Spanje, we reizen in zijn gezelschap naar Venetië en maken, hoe kan het ook anders, een omweg door Andalusië en de stad Córdoba. Tijdens een gesprek met de schrijver Alberto Manguel, onthult Cees Nooteboom enkele geheimen van zijn schrijverschap. Verder bevat de documentaire interviews met zijn vrienden: de fotograaf Eddy Posthuma de Boer, de uitgever en auteur Jacobo Siruela, de schilder, beeldhouwer en dichter Miguel Ybáñez en de componist Benet Casablancas, die ook de soundtrack van de film heeft gecomponeerd. Bekijk de trailer hier.


romancier_12
Romancier
In 1955 verscheen zijn debuutroman, Philip en de anderen. Nooteboom was toen tweeëntwintig jaar. LEES MEER


reiziger_12
Reiziger
Ontelbare keren schreef Nooteboom over het fenomeen, over hoe het komt dat hij altijd maar weer zijn koffers wil pakken. LEES MEER


dichter_12
still_dichter copy
Cees Nooteboom geniet vooral bekendheid vanwege zijn romans en zijn reisboeken. Voor hem zelf echter komt de poëzie op de eerste plaats. LEES MEER


kunstbeschouwer_12
still_kunstbeschouwer
Veel van Nootebooms essays handelen over kunst, en dan met name de takken waarbij het kijken centraal staat: schilderkunst, architectuur, film en fotografie. LEES MEERX
Sprache / Language / Lenguaje / Taal