Nieuwe dichtbundel en ander nieuws

Licht overal, zo heet de nieuwe dichtbundel van Cees Nooteboom. Er verscheen een bespreking in De Standaard van Luuk Gruwez en Nooteboom is hier in een korte video te zien terwijl hij voorleest uit zijn gedichten. Op Radio 1 werd hij een uur lang door Jelle Brouwer geïnterviewd bij Kunststof, een mooi gesprek over literatuur, het leven en het verlies van vrienden zoals Hugo Claus, aan wie een afdeling uit de nieuwe bundel is gewijd.


Intussen wordt de Engelse uitgave Roads to Berlin allerwegen lof toegezwaaid. Hier een citaat van Ben East uit Metro: “Roads to Berlin goes some way to explaining why Nooteboom is so highly regarded . . . Roads to Berlin is thoughtful, meditative and strong when he ponders on time, memory and history. There are also diversions into Germany’s literature and theatre, politics and people . . . Nooteboom’s insightful prose is, as the book’s subtitle promises, a luxurious detour in the lands and history of Germany.” Voor meer citaten zie hier.


Ten slotte is hier een webl0g met een bespreking van Brieven aan Poseidon.romancier_12
Romancier
In 1955 verscheen zijn debuutroman, Philip en de anderen. Nooteboom was toen tweeëntwintig jaar. LEES MEER


reiziger_12
Reiziger
Ontelbare keren schreef Nooteboom over het fenomeen, over hoe het komt dat hij altijd maar weer zijn koffers wil pakken. LEES MEER


dichter_12
still_dichter copy
Cees Nooteboom geniet vooral bekendheid vanwege zijn romans en zijn reisboeken. Voor hem zelf echter komt de poëzie op de eerste plaats. LEES MEER


kunstbeschouwer_12
still_kunstbeschouwer
Veel van Nootebooms essays handelen over kunst, en dan met name de takken waarbij het kijken centraal staat: schilderkunst, architectuur, film en fotografie. LEES MEERX
Sprache / Language / Lenguaje / Taal