Interviews in De Morgen en Vrij Nederland

Op 3 november jl een groot interview met Cees Nooteboom door Rik van Puymbroek in De Morgen. Een fragment: “Aan zijn oude moeder, tegen het einde van haar leven toch weer gelovig geworden, had Nooteboom gevraagd wat ze zou doen in de hemel. Na de scheiding van haar eerste man was ze immers drie keer hertrouwd. Al die mannen had ze overleefd. Hij vroeg: “Dan kom je in de hemel en dan wachten er daar vier op je. Naar wie ga je toe?” Ze zei zonder aarzelen: “Naar jouw vader.” Dus naar de enige man die haar in de steek had gelaten. “En wat doe je dan met die andere drie”, vroeg ik. Waarop zij zei: “Mijn tweede man, jouw stiefvader dus, zei altijd: in de hemel gaan 100 miljoen doden in een luciferdoosje”.” Verder staat in Vrij Nederland een groot interview met de auteur door Daan Heerma van Voss.


romancier_12
Romancier
In 1955 verscheen zijn debuutroman, Philip en de anderen. Nooteboom was toen tweeëntwintig jaar. LEES MEER


reiziger_12
Reiziger
Ontelbare keren schreef Nooteboom over het fenomeen, over hoe het komt dat hij altijd maar weer zijn koffers wil pakken. LEES MEER


dichter_12
still_dichter copy
Cees Nooteboom geniet vooral bekendheid vanwege zijn romans en zijn reisboeken. Voor hem zelf echter komt de poëzie op de eerste plaats. LEES MEER


kunstbeschouwer_12
still_kunstbeschouwer
Veel van Nootebooms essays handelen over kunst, en dan met name de takken waarbij het kijken centraal staat: schilderkunst, architectuur, film en fotografie. LEES MEERX
Sprache / Language / Lenguaje / Taal