Najaarsagenda 2012

Naast de publicatie van Brieven aan Poseidon verschijnen dit najaarbij MacLehose Press Roads To Berlin, een verzameling van alle verhalen en artikelen die Nooteboom schreef over Berlijn, en de Italiaanse editie van Het geluid van Zijn Naam: Il suono del suo nome (vertaald door Laura Pignatti, Ponte alle grazie, 27 september).


Voor dit najaar staat er een hele serie optredens in binnen- en buitenland gepland. In november zal Cees Nooteboom Spanje bezoeken (Madrid, 5/11 en Aviles/Asturias, 8/11), daarna volgen Veghel (15/11), Groningen (18/11), Triëst (22-24/11), Zürich (28/11) en Rotterdam (30/11).  In december is er een lezing in de bibliotheek in Amstelveen met Margot Dijkgraaf (2/12) en op 10 december reist hij af naar Abu Dabi, om op de 15e en 16e weer in Turnhout te zijn. In het nieuwe jaar staan er een aantal Duitse optredens gepland: Linz (2/2), Gschwend (21/2), Schwäbisch Hall (22/2) en Freiburg (23/2), gevolgd door Brussel (23 en 24 maart).


romancier_12
Romancier
In 1955 verscheen zijn debuutroman, Philip en de anderen. Nooteboom was toen tweeëntwintig jaar. LEES MEER


reiziger_12
Reiziger
Ontelbare keren schreef Nooteboom over het fenomeen, over hoe het komt dat hij altijd maar weer zijn koffers wil pakken. LEES MEER


dichter_12
still_dichter copy
Cees Nooteboom geniet vooral bekendheid vanwege zijn romans en zijn reisboeken. Voor hem zelf echter komt de poëzie op de eerste plaats. LEES MEER


kunstbeschouwer_12
still_kunstbeschouwer
Veel van Nootebooms essays handelen over kunst, en dan met name de takken waarbij het kijken centraal staat: schilderkunst, architectuur, film en fotografie. LEES MEERX
Sprache / Language / Lenguaje / Taal