Nooteboom in Zuid-Amerika

In Medellín vindt het XXIste Festival Internacional de Poesía plaats. Tussen 2 en 10 juli treden daar vele internationale dichters  op. De vorige keer was namens Nederland Jules Deelder te gast, deze keer geeft Cees Nooteboom zes publieke optredens op verschillende locaties. Daarna reist hij door naar  Buenos Aires waar op 5 september een concert plaatsvindt in het Consejo, met muziek van de Catalaanse componist Benet Casablancas. Een van de composities die zal worden uitgevoerd is een stuk voor sopraan en orkest, Six glosses, gebaseerd op zijn boek De omweg naar Santiago. Verder zal hij begin september gedurende vijf dagen optreden in het Festival Internacional de Literatura Buenos Aires – waarbij de Spaanse vertaling van ’s Nachts komen de Vossen gepresenteerd zal worden.romancier_12
Romancier
In 1955 verscheen zijn debuutroman, Philip en de anderen. Nooteboom was toen tweeëntwintig jaar. LEES MEER


reiziger_12
Reiziger
Ontelbare keren schreef Nooteboom over het fenomeen, over hoe het komt dat hij altijd maar weer zijn koffers wil pakken. LEES MEER


dichter_12
still_dichter copy
Cees Nooteboom geniet vooral bekendheid vanwege zijn romans en zijn reisboeken. Voor hem zelf echter komt de poëzie op de eerste plaats. LEES MEER


kunstbeschouwer_12
still_kunstbeschouwer
Veel van Nootebooms essays handelen over kunst, en dan met name de takken waarbij het kijken centraal staat: schilderkunst, architectuur, film en fotografie. LEES MEERX
Sprache / Language / Lenguaje / Taal